Bitki z indyka z cukinią

przygotuj:

  • 8 ładnych plasterków fileta z indyka (około 1kg)
  • 2 zielone cukinie
  • 2cebule
  • 1 opakowanie 175g serka twój smak (albo 100g mascarpone)
  • olej do smażenia
  • Przyprawy: pieprz, tymianek, czosnek, sos sojowy

A następnie:

  1. Mięso posypać pieprzem, solą i tymiankiem i zostawić na co najmniej godzinę.
  2. Obtoczyć cienko w mące ziemniaczanej i usmażyć z obu stron na odpowiedni kolor,
  3. Przełożyć do garnka, gdzie gotuje się woda z 1tsp sosu sojowego
  4. Na tej samej patelni uprażyć cebulę i cukinię, dodać do mięsa i dusić.
  5. Gdy mięso jest już miękkie, wyjąc na talerz a sos doprawić serkiem i w razie potrzeby innymi przyprawami.